Az előző blogot ott hagytam abba, hogy mi az a fejlesztés, az a német technológiai újítás, amivel az E-Stream Energy a világ élvonalába került az elektromos energiatárolók területén?

A hatékony mobilitásra való globális átállás tekintetében az elektromos energiatárolóknak rendkívül fontos szerep jut. Minél kisebb helyigényű, kisebb tömegű és nagyobb teljesítményű akkumulátorokra van szükség. Az E-Stream lítium-ion körcellákat alkalmaz, amelyeket egy modulba szabadon méretezhetően lehet beépíteni, a legkülönbözőbb felhasználási területeknek megfelelően.

És miben különbözik ez a technológia a jelenlegi iparági sztenderdektől? Manapság az elektromos autózásban a prizmatikus cellák terjedtek el, amelynél az akkumulátorokat egy nehéz fémvázba építik be. Ezáltal biztonságosak, de nagyon nehezek, nagyméretűek és drágák. Ezzel szemben a körcellás technológia lehetővé teszi a kisebb méretezést, egyedüli hátránya mindez idáig a túlmelegedés volt, amelyet az E-Stream-nek sikerült először, egy forradalmi újdonsággal kiküszöbölnie. A szabadalmaztatott intelligens hőmenedzsment rendszer segítségével minimális veszteséggel sikerül az energiát tárolni, elkerülve a modulok túlmelegedésével járó kockázatokat.

A moduláris rendszernek köszönhetően az E-Stream energiatárolók rugalmasan méretezhetők a felhasználási területeknek megfelelően, kítűnően használhatók helyhez kötötten lakások, irodák, telephelyek energiaállátására ugyanúgy, mint az autóiparban, amelyre jó példa az E-Streamer 1 elnevezésű, tisztán elektromos városi autó, amelyet a cég akkumulátorai hajtanak. A kétszemélyes autó egyetlen feltöltéssel több, mint 500 kilométert tud megtenni, ezáltal tökéletes társ lehet a városi közlekedésben. A 20-ról 80 százalékra való töltési idő mindössze 15 perc, ami tényleg már csak egy kávé jóízű elfogyasztásának megfelelő időtartam.

Ezen előnyök mellett beszélnünk kell természetesen az újrahasznosításról is, amely az elektromos akkumulátorok esetében lényeges kérdés. Az E-Stream fenntartható módon kezeli ezt a problémakört is, az életciklus végére került elemeket Németországban szétbontják és újrahasznosítják. Így nem csupán a hatékonyságukkal, hanem a gazdaságosságukkal és környezetbarát mivoltukkal is kitűnnek a többi gyártó közül.

Ez a kutatás-fejlesztés nyilvánvalóan nagyon forrásigényes tevékenység. A világon a „ zöld” kötvények piaca már meghaladja az 500 milliárd dollárt és Németország is bocsát ki ebben az évben ilyen államkötvényt. És hogy mi a kötvény, milyen jellemzőkkel bír és mire használható? Ez lesz a következő blog témája!

Miért kér egyre több ügyfelünk díjmentes visszahívást tőlünk? 

Mert:

- személyre szabott befektetési tanácsokat nyújtunk
- javaslatokat teszünk már meglevő befektetések kezelésére
- egyedi befektetési ajánlatokat készítünk
- ingyenes, továbbá kötelezettségmentes